ASO Skody w Poznaniu lub w Wielkopolsce

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kubinek
    Classic
    • 2012
    • 6

Zamieszczone przez smalczyk14
    ak tak wziąłem na 1 biegu troszkę ją bujnąłem to i na komputerze pokazało się 43,8 l/100km (normalnie szok
    zaraz zaraz, my tu mówimy o chwilowym spalaniu czy o średnim??

Bo jeżeli o chwilowym to jak dobrze depniesz to i Ci 60l/100km pokaże i jest to w zupełności normalne i na to nie ma co patrzeć żeby się właśnie zbytnio nie stresować.

Zalej auto do pełna przejedź min 100km zalej znowu do pełna i policz ile pali. Nie patrz na wskazania komputera szczególnie na wskazania spalania chwilowego.
    kubix
  • pacocases
    Rider
    • 2011
    • 576
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam.
    Przymierzam się do odwiedzin z moją czeszką na roczny przegląd wraz wymianą oleju, filtrów itd w dobrym warsztacie ASO. Najbliżej Poznań ale jeżeli jakaś ASO w wielkopolsce ma dobrą opinię to nie ma problemu z dojazdem. Interesuje mnie możliwość przebywania podczas pracy przy moim autku. ops:
    pozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm

Komentarz

• Walt
      L&K
      • 2011
      • 1065
      • Seat

Zamieszczone przez pacocases
      dobrym warsztacie ASO
      To możliwe? :wink:
      SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• pacocases
        Rider
        • 2011
        • 576
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ASO

Wiem że to głupio brzmi ale miałem na myśli taki punkt gdzie mogę im patrzeć na ręce i ewentualnie służyć radą :szeroki_usmiech
        Byłem w piątek w warsztacie Skody na Dębcu i o dziwo gość odradzał mi korzystanie na gwarancji ze stacji nieautoryzowanych :?:
        Odradzał mi także przejscie z QG1 na QG2 przed pierwszym wskazaniem komputera co chciałem zrobić żeby wcześniej zmienić olej. Mówił że przy pierwszym razie to szkoda pieniędzy na olej i filtry, a jak komputer już pokaże że czas to po wymianach przejść na QG2. Trochę to wbrew jego interesom ale tak mi poradził :idea:

Komentarz

• pacocases
          Rider
          • 2011
          • 576
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ASO

No to jestem po rocznym serwisie. Ponieważ w większości serwisy ASO Skody w Poznaniu były bardzo krytycznie oceniane na różnych wątkach, pozwoliłem sobie skorzystać z poleconego serwisu na Wiatracznej (VW Mroczkowski Rzepecki). Podczas telefonicznego ustalania terminu spytałem o możliwość przebywania przy aucie podczas czynności. Bez entuzjazmu ale się zgodzili Obawiałem się jednak że jak przyjdzie co do czego to się z tej obietnicy wycofają. Jednak nie Zostałem mile obsłużony przez P. Tomka przy przyjęciu auta na serwis a po spisaniu formalności i określeniu kwoty za przegląd przekazany równie sympatycznemu P. Waldemarowi. Wszystko przebiegło zgodnie z moimi oczekiwaniami: zabezpieczenie streczem kierownicy oraz foliami fotela i dywanika kierowcy, płukanka przed spuszczeniem oleju, usunięciu syfu z obudowy filtra oleju, następnie cały czas na otwartym korku olejowym wymiana pozostałych filtrów (oleju, paliwa, powietrza i kabinowego), pozostałe czynności wg wykazu (24pkty). Pojemniki filtra powietrza i kabinowego przedmuchane sprężonym powietrzem. Na koniec zalanie nowym olejem, wymiana korka spustowego oleju (ma jednorazową uszczelkę), oczyszczenie elementów komory silnika (silnik jak po wyjeździe z salonu) i jazda próbna. Na sam koniec wytrząsarka zawieszenia, sprawdzenie luzów zawieszenia, kontrola hamulców na hamowni i po robocie. Całość ponad dwie godziny. Kwota końcowa 420zł. Moje materiały i olej 390zł. Jasne że kwota za ten serwis nie jest mała ale mam dwie ważne rzeczy: świadomość dobrze i rzetelnie wykonanej roboty i co najważniejsze pieczątka ASO w gwarancji. Jeżeli dalej będę robił roczne przeglądy w ASO to z pewnością u nich. Wiedzą że jestem z OCP i z pewnością moja opinia jest dla nich chyba cenna. Żadna reklama nie jest tak korzystna jak opinia klienta a nie jestem klientem z marzeń serwisantów.
          Tak czy inaczej mogę polecić ten serwis. Przy umawianiu terminu warto wspomnieć o dobrej opinii z OCP. Mam wrażenie że się z tym liczą :szeroki_usmiech

Komentarz

• ahge
            Drive
            • 2009
            • 64

Tez mogę polecić serwis ASO SKODA przy ul. Wiatracznej, robiłem duży serwis, 60000 km, cena bardzo przystępna, sporo niższa niż pozostałe ASO w Poznaniu, (dostałem rabat).
            Jakby co to wspomniałem o OCP i może jakieś zniżki zaproponują.

Komentarz

Pracuję...